Sms-diensten uitleg

Wat zijn sms-diensten?

Sms-diensten zijn sms-berichten waarvoor je een bedrag betaalt per ontvangen bericht. Voorbeelden van sms-diensten zijn: stemmen bij tv-programma’s, chat-diensten en ringtones.

Sms-diensten hebben een 4-cijferig nummer, bijvoorbeeld 3131. Het versturen van een bericht naar een 4-cijferig nummer is gratis, aan het ontvangen van sms-dienstberichten zijn echter kosten verbonden. Je ontvangt alleen betaalde sms-dienstberichten als je zelf een bericht hebt gestuurd naar een 4-cijferig nummer.

Er zijn twee soorten sms-diensten:

- E
énmalige sms-diensten: je stuurt éénmalig een bericht en ontvangt als reactie een bepaald aantal sms-dienstberichten. Pas wanneer je zelf weer een bericht stuurt, zal de sms-dienst reageren.
- A
bonnementsdiensten: je meldt je éénmalig via sms aan voor het abonnement, vervolgens ontvang je een sms-dienstbericht en je betaalt volgens het schema van de abonnementsdienst (per dag, week, maand of jaar).

Elke aanbieder van sms-diensten beslist zelf wat de kosten zijn van zijn dienst en hoeveel sms-berichten er per keer worden verstuurd.

In advertenties dient duidelijk vermeld te zijn of het een éénmalige of een abonnementsdienst is, wat de kosten zijn per ontvangen bericht en hoe je het abonnement kunt stopzetten.
Bij abonnementsdiensten ontvang je ook een sms-bericht waarin deze informatie staat vermeld.

Let op! Als PrePaid-klant kun je een sms-dienst alleen af nemen als je genoeg beltegoed hebt.

Lees meer over het aanmelden of afmelden van sms-diensten en mobielecontentdiensten.