Bellen vanuit buitenland naar Nederland

Hoe bel of sms ik vanuit het buitenland naar Nederland?

Om vanuit het buitenland naar een Nederlands telefoonnummer te bellen of sms'en, toetst u vóór het telefoonnummer de landcode van Nederland: 0031 of +31. Daarna toetst u het gewenste telefoonnummer in, zonder de eerste nul.

Bijvoorbeeld:

• Bellen naar mobiel: 06 1234 5678 wordt 0031 6 1234 5678 of +31 6 1234 5678
  • Bellen naar vast: 071 1234 567 wordt 003171 1234 567 of +3171 1234 567

Wij adviseren u alle nummers in het telefoonboek van uw toestel standaard op deze manier in te voeren. Zo ben je er zeker van dat het goed zal gaan in het buitenland. Je kunt de nummers binnen Nederland ook gewoon op die manier bereiken.

Let op! Het is vanuit het buitenland niet mogelijk om naar een 0900-nummer in Nederland te bellen. In de meeste gevallen heeft een bedrijf hiervoor een alternatief nummer beschikbaar.

Meer informatie over bellen in en naar buitenland