Gebruik internet in het buitenland

Kan ik internetten in het buitenland?

Over het netwerk
Alle T-Mobile klanten kunnen standaard gebruik maken van internet in het buitenland, als hun mobiele telefoon daarvoor geschikt is. Je maakt dan gebruik van een buitenlands netwerk. T-Mobile heeft met meerdere buitenlandse netwerken overeenkomsten gesloten. De snelheid van het internet is afhankelijk van wat het buitenlandse netwerk aanbiedt. Ervaar je problemen met een netwerk in het buitenland? Selecteer dan handmatig een ander netwerk. Dit kan soms helpen.

Internetbundels en Travel & Surf passen
Reis je in de EU? Dan kun je je internetbundel ook gewoon blijven gebruiken. Is je bundel op? Kies dan voor beperkt verder internetten op lage snelheid, of kies voor direct snel internet via een MB-aanvuller.
Reis je verder dan de EU? Dan kun je een voordelige Travel & Surf pas kopen.
Je komt ook in het buitenland dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

In je toestel
In je toestel kun je zelf aangeven of je toestel verbinding mag maken met internet in het buitenland. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van je toestel of Toestelhulp.
Hier kun je ook terugvinden hoe je handmatig een ander netwerk kunt selecteren.

IOS
Heb je een iPhone met IOS8 of hoger, dan staat internetgebruik in het buitenland standaard uitgeschakeld.
Om gebruik te maken van internet in het buitenland moeten deze instellingen juist staan:
• Data Roaming moet AAN staan
• EU Internet moet UIT staan

Via deze laatste optie kun je gebruik maken van een lokale aanbieder (Dit heet ook wel Local Break Out). Op dit moment zijn er nog geen lokale aanbieders beschikbaar. Lees meer over lokale aanbieders

Let op: Heb je een Internet Europa '11 abonnement, dan werkt Travel&Surf niet. Het toch aanzetten van deze dienst kan problemen veroorzaken. Weet je niet zeker of je een dergelijke abonnement hebt, kijk dan in je My T-Mobile Account.

Lees meer over internet over de grens
Internet in het buitenland >
Internet in het buitenland Zakelijk >