Algemene informatie SMS & MMS

Wat is SMS en MMS?

SMS staat voor Short Message Service, dus de mogelijkheid om korte berichten te sturen.
• Je kunt tekstberichten van en naar een mobiele telefoon sturen.
• Eén SMS bestaat uit 160 karakters, maar de meeste toestellen kunnen tegenwoordig veel langere berichten tonen. Langere berichten betekent dus ook dat er meer wordt afgerekend.
• Zet je een emoji (een klein plaatje) in je bericht, dan kost dat meteen 16 tekens per emoji.
• De tarieven voor het versturen van een SMS zijn afhankelijk van het tariefplan dat je hebt.
• SMS is meestal standaard ingesteld, daar hoef je zelf niets voor te doen.

MMS staat voor Multimedia Messaging Service, dus de mogelijkheid om multimedia-berichten te versturen.
•
Je kunt mediabestanden zoals foto’s van en naar een mobiele telefoon sturen.
• De maximale grootte van een MMS-bericht is 300 KB.
• De tarieven voor het versturen van een MMS zijn afhankelijk van het tariefplan dat je hebt.

Heb je een ouder toestel? Dan ontvang je een berichtje met een link naar een webpagina. Je kunt dan daar je MMS-bericht bekijken. Om het bericht te bekijken voer je jouw mobiele nummer en de berichtcode in. Jouw ontvangen bericht blijft in dit geval 14 dagen beschikbaar op onze website.
Houd er rekening mee dat dit deel van onze website alleen optimaal werkt met Internet Explorer.

Vanaf 1 juli 2017 stopt KPN met MMS, KPN/Telfort-klanten kunnen geen MMS'jes meer versturen/ontvangen.

Bekijk de tarieven voor T-Mobile Abonnee     Bekijk de tarieven voor T-Mobile PrePaid