Beheersen internetkosten

Wat kan ik doen om mijn kosten voor mobiel internet onder controle houden?

Om je kosten voor mobiele data onder controle te houden, kun je verschillende dingen doen.

Verbruik volgen
Image Volg je internetgebruik op My T-Mobile of in de My T-Mobile app. Bij veel van onze abonnementen toont de Verbruikstatus het internetgebruik apart
Image Gebruik een datateller app. Zo'n app houdt bij hoeveel MB's je telefoon verbruikt. Geen enkele datateller kan jouw verbruik 100% kloppend en up-to-date weergeven. Je kunt hieraan dus geen rechten ontlenen.
Image De meeste toestellen hebben zelf ook een optie die bijhoudt hoeveel data je verbruikt. Zie de T-Mobile Toestelhulp voor informatie over jouw telefoon

Wat kun je doen?
Image Gebruik wifi. Dan wordt er geen data verbruikt uit je bundel van T-Mobile
Image Zorg dat je je Deezer-muziek offline beschikbaar maakt (en doe dat als je op wifi zit)
Image Update je toestel altijd met de laatste software-versie (en download deze via wifi)
Image Zet automatische diensten uit. Er gebeurt een hele hoop automatisch, vaak zonder dat je dat weet. Dit kun je gelukkig ook uitzetten, wat je een hoop MB's kan schelen

Denk hierbij aan:
Image Updates: mogelijk staat jouw telefoon zo ingesteld, dat hij automatisch (software) updates binnenhaalt.
Image Notificatiediensten: Facebook verstuurt automatische notificatiediensten
Image Downloaden van foto's: WhatsApp downloadt automatisch foto's, video's en geluidsbestanden
Image Apps op de achtergrond: je kunt zelf instellen of een app op de achtergrond data mag ophalen of niet
Image HD video: als je internet via 4G, schakelen sommige apps automatisch over op HD video
Image Sluit internetpagina's die je hebt bezocht altijd weer af
Meer tips op ons Forum

MB's aanvullen
Je hoeft bij T-Mobile niet bang te zijn voor onverwachte kosten; je ontvangt namelijk een sms zodra je 80% van je MB’s hebt verbruikt, en nog een sms als je al je MB's hebt verbruikt. Op t-mobile.nl/verbruik vind je wat de mogelijkheden zijn voor jou om weer op volle snelheid te kunnen internetten, zonder onverwachte kosten. Bovendien kun je hier altijd je actuele verbruikstatus inzien.

Heb je een internetbundel en is die (bijna) op? Dan kun je met een MB-aanvuller extra MB's inkopen om op de oorspronkelijke snelheid te blijven internetten. Meer over MB-aanvullers

Internet in het buitenland
Met de Travel & Surf passen kun je voordelig gebruik maken van mobiel internet in het buitenland. Maak je gebruik van Travel & Surf, dan kun je ook je actuele verbruik inzien. Meer over Travel & Surf