Uitleg MB-verbruik mobiel internet

Waar gaan mijn MB's naartoe?

Als je mobiel internet gebruikt, dan gebruik je data (MB's). Je betaalt niet voor de tijd dat je online bent, maar voor het aantal MB's dat je verbruikt.

T-Mobile mag niet zomaar bijhouden aan welke apps jouw MB's op gaan. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren waarop je dit toch kunt inzien.

ImageAndroid
Via Instellingen > Datagebruik zie je precies hoeveel data jouw verschillende apps verbruiken in de huidige periode. Deze periode kun je instellen zoals je dat zelf wilt. Wij adviseren je om deze gelijk te laten lopen met de periode waarvoor je jouw tegoed bij ons inkoopt.

iPhone
ImageVia Instellingen > Mobiel netwerk zie je precies hoeveel data jouw verschillende apps verbruiken in de huidige periode. Op de dag dat je jouw nieuwe tegoed ontvangt kun je helemaal onderin met 'Stel gegevens opnieuw in' op nul beginnen.

Kijk wanneer jouw nieuwe bundel ingaat

Bekijk hieronder hoeveel data je ongeveer gebruikt met...
• WhatsApp versturen: 0,01 MB per bericht
• Foto uploaden op Facebook: 1 MB per foto
• Muziek streamen, bijvoorbeeld via Deezer: 1 MB per minuut
• YouTube kijken: 2,5 MB per minuut
• YouTube HD kijken: 11 MB per minuut
• Live tv kijken: 10 MB per minuut
• Netflix kijken op gemiddelde kwaliteit: 700 MB per uur
• Netflix kijken op HD-kwaliteit: tot 3 GB per uur
• Netflix kijken op Ultra HD-kwaliteit: 7 GB per uur
• E-mail versturen zonder bijlage: 0,15 MB per bericht
• App downloaden: al snel 20 - 30 MB bij veelgebruikte apps

Zit je op WiFi? Dan gebruik je geen MB's via het T-Mobile netwerk. Dat scheelt!
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Oneindig Online, zodat je nooit meer op zoek hoeft naar WiFi.
Meer tips om je internetkosten laag te houden

Gebruik je mobiel internet in het buitenland?
Met een Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je nu standaard elke maand tot 2 GB (afhankelijk van jouw abonnement) binnen de EU uit je eigen internetbundel gebruiken, zonder extra kosten.
Heb je deze EU MB's verbruikt? Dan ontvang je een sms en kies je zelf of en hoe je verder wilt internetten.