Uitleg MB-verbruik mobiel internet

Waar gaan mijn MB's naartoe?

Als je mobiel internet gebruikt, dan gebruik je data (MB's). Je betaalt niet voor de tijd dat je online bent, maar voor het aantal MB's dat je verbruikt.

T-Mobile mag niet zomaar bijhouden aan welke apps jouw MB's op gaan. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren waarop je dit toch kunt inzien.

ImageAndroid
Via Instellingen > Datagebruik zie je precies hoeveel data jouw verschillende apps verbruiken in de huidige periode. Deze periode kun je instellen zoals je dat zelf wilt. Wij adviseren je om deze gelijk te laten lopen met de periode waarvoor je jouw tegoed bij ons inkoopt.

iPhone
ImageVia Instellingen > Mobiel netwerk zie je precies hoeveel data jouw verschillende apps verbruiken in de huidige periode. Op de dag dat je jouw nieuwe tegoed ontvangt kun je helemaal onderin met 'Stel gegevens opnieuw in' op nul beginnen.

Kijk wanneer jouw nieuwe bundel ingaat

Bekijk hieronder hoeveel data je ongeveer gebruikt met...
• WhatsApp versturen: 0,01 MB per bericht
• Foto uploaden op Facebook: 1 MB per foto
• Muziek streamen, bijvoorbeeld via Deezer: 1 MB per minuut
• YouTube kijken: 2,5 MB per minuut
• YouTube HD kijken: 11 MB per minuut
• Live tv kijken: 10 MB per minuut
• Netflix kijken op gemiddelde kwaliteit: 700 MB per uur
• Netflix kijken op HD-kwaliteit: tot 3 GB per uur
• Netflix kijken op Ultra HD-kwaliteit: 7 GB per uur
• E-mail versturen zonder bijlage: 0,15 MB per bericht
• App downloaden: al snel 20 - 50 MB bij veelgebruikte apps (al loopt het bij sommige games op naar honderden MB's)

Nieuw: 24 uur onbeperkt internetten
We bieden verschillende soorten MB-aanvullers, maar dat is niet altijd voldoende. Daarom kun je nu ook Unlimited Data for a Day NL nemen. Voor een paar euro geven we je een dag lang onbeperkt internet in Nederland.

Lees meer over Unlimited Data for a Day NL

Meer tips
Zit je op WiFi? Dan gebruik je geen MB's via het T-Mobile netwerk.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Go Unlimited, zodat je nooit meer op zoek hoeft naar WiFi.

Nog meer tips om je internetkosten laag te houden