Uitleg over BKR-registratie

Wat betekent een BKR-registratie voor mij?

Waarschijnlijk ben je gewend om een nieuw toestel te nemen bij je abonnement. Als je dat toestel maandelijks wilt afbetalen (dus niet in één keer volledig), dan noemen we dat een toestelkrediet. Je gaat een krediet aan voor je toestel, wat je maandelijks afbetaalt. En is dat toestelkrediet in totaal hoger dan € 250,-, dan zijn we verplicht om je krediet te registreren bij het BKR.

BKR-registratie
Dat je toestelkrediet in het BKR-register staat is niet automatisch iets negatiefs. De overheid wil alleen dat kredieten ergens geregistreerd staan, om te voorkomen dat consumenten in financiële problemen komen.
Zodra het toestelkrediet volledig betaald is, wordt het krediet afgesloten bij het BKR. Daarna is nog 5 jaar te zien dat je een toestelkrediet hebt gehad (én afbetaald).

We vertellen meer over wat een BKR-registratie voor je betekent op t-mobile.nl/geld-lenen-kost-geld

Direct afbetalen
Misschien wil je van je BKR-registratie af, bijvoorbeeld omdat je een hypotheek wilt afsluiten. In dat geval kun je bij T-Mobile je toestelkrediet tussentijds volledig afbetalen, zodat in heel korte tijd je BKR-registratie wordt aangepast. Dit kán je kredietwaardigheid net het duwtje geven wat nodig is.
Via iDeal betaal je gemakkelijk de rest van je toestelkrediet af, en binnen een paar werkdagen is je registratie aangepast.

Zo werkt direct afbetalen
1. Log in op je My T-Mobile account en ga naar "Mijn abonnement"
2. Klik vervolgens op 'Toestelkredieten'
3. Daar kun je direct via iDeal je betaling doen
4. Na de betaling krijg je een bevestiging per e-mail dat we BKR hebben gevraagd je registratie aan te passen

Achterstand
Als je een betalingsachterstand hebt, moeten we dit doorgeven aan het BKR, vervolgens wordt je registratie aangepast. Maar dit doen we niet wanneer je per ongeluk je factuur een paar dagen te laat betaalt. Pas bij een betalingsachterstand van 60 dagen geven we dit door aan het BKR. En tussendoor sturen we je natuurlijk herinneringen, zodat de kans klein is dat je vergeet een factuur te betalen.

Meer weten?
Een toestelkrediet nemen betekent niet alleen een BKR-registratie. Op t-mobile.nl/geld-lenen-kost-geld leggen we duidelijk uit wat een toestelkrediet voor jou betekent.